وبلاگ PRACTICOM

به روز ترین مقالات PRACTICOM را بخوانید

راهنمای فلاشینگ صحیح سیستم های هیدرولیک

با علم به این موضوع که بيش از ٧٠ %تخریب و از کارافتادگی ماشين های هيدروليک و روانکار به علت حضور انواع آلودگی در روانکار می باشد، اهميت بحث فلاشينگ در مباحث نت و پایش وضعیت ماشين آشکار می شود. هنگام انجام آنالیز روغن با سئوالات متعددی مواجه می شویم. مهمترین این سئوالات این است كه با دستگاهی كه روانكار آن دچار آلودگی شده و یا زمان كاركرد آن به پایان رسیده و روانكار آن تخلیه شده است چه باید كرد؟ آیا به عملیات فلاشینگ نیاز است؟

vفرایند فلاشینگ و هدف از انجام آن

 

در فرایند فلاشينگ، سيال فلاش تحت سرعت و دمای بالا تا حصول عدد رینولدز مشخص به جریان درآمده و طی این حرکت متلاطم، انواع آلودگيهایی که در اثر وجود جریان آرام بر روی سطوح و قطعات سيستم ته نشين شدهاند، از آن جدا شده و وارد سيال می گردند. سيال فلاش مرتبا توسط فيلتر، تميز شده و بدین ترتيب آلودگيها از سيستم خارج می شوند. فلاشینگ در دو حالت قابل انجام است، در مرحله راه اندازی سیستم روانکاری و به خصوص هیدرولیک، هجوم آلودگیهای حاصل از ساخت و مونتاژ به داخل سیال هیدرولیک باید کنترل شود. پس از راه اندازی سیستم و قرار گرفتن در سرویس نیز در هر مرحله تعمیرات و تعویض قطعات، سیستم مورد هجوم آلودگی قرار گرفته و در این زمان نیز فلاشینگ سیستم توصیه می شود. علاوه بر این رسوبات و سایر آلودگیها در جداره لوله ها، کف مخزن و سایر قطعات ته نشین و می چسبند که این آلودگیها پس از تعویض روغن قدیمی وارد روغن جدید می شوند.

vچه زمانی یک سيستم فلاش می شود؟

- مرحله راه اندازی سيستم

در یک ماشين نو و فابریک یا یک ماشين بازسازی شده، سيال داخل سيستم ممکن است به سبب آلودگی قطعات اسمبل شده، ذرات حاصل از جوشکاری و ماشين کاری، گرد و خاک و سایر ذرات محيطی، آلوده گردد. سيستم نو بسيار آلوده است و عدم توجه به فلاشينگ، ممکن است خسارات زیادی را به همراه داشته باشد.

- برای سيستم در حال کار

 

1-در سيستم هایی با طراحی مناسب، آلودگيهای ناشی از تخریب پمپ و موتور به وسيله فيلترهای In-Line محدود می گردند. در این موارد باید مخزن، لوله ها و اجزاء شامل نواحی آلودگی فلاش گردند.

2- در غالب موارد، آلودگی های ناشی از تخریب به درون سيستم راه پيدا می کنند. اگرچه ممکن است قسمتی از آلودگی به وسيله فيلتر کنار گذر جریان برگشت جدا شود و قسمتی در داخل مخزن ته نشين شود ولی کل سيستم باید فلاش شود. .

3- در نگهداری براساس زمان، به حداقل رساندن مقدار آلودگی ورودی به سيستم حائز اهميت می باشد. لذا استفاده از پوشش های مناسب تا زمانيکه سيستم اسمبل و آببندی شود، توصيه می شود. برای تعویض جزء کامل (مثل یاتاقان ها یا پمپها)، سيستم می تواند بدون نياز به فلاشينگ کامل استارت شود. اما لازم است که سيستم بدون بار ( فشار) راه اندازی شود تا سطح آلودگی به حدود مجاز آن برسد.